Aznil Mended4hkan Neelofa Menyumb4ngkan 15 Buah Katil Elektronik Yang Bernilai RM6,000 Seunit Untuk Kegunaan Pes4kit C0vid-19

Seorang individu yang dikenali sebagai Aznil Hisham menerusi akaun Facebook mended4hkan usahawan dan selebriti, Noor Neelofa bermur4h hati menyumb4ngkan katil khas bagi kegunaan pes4kit c0v1d-19 di h0sp1tal Melaka.

Di dalam status yang dikongsikan pada Khamis, Aznil menjel4skan Neelofa menyumbangk4n 15 buah katil elektronik yang bernilai kira-kira RM6,000 seunit dua minggu lalu meski yang diminta hanyal4h 10 buah sahaja.

Dedikasi serta ucapan terima kasih turut disampaikan Dr Abdul Rahman Abdul Kadir mewakili Jabatan Kec3masan dan Tr4uma, h0sp1tal berkenaan.

“Dua minggu lepas, DARK (Dr Abdul Rahman Abdul Kadir) bagi tau bahawa h0sp1tal beliau kekurang4n katil. pes4kit² c0v1d terp4ksa duduk dilantai.

“Namun dengan takdir Allah, seorang hamba Allah menyumbang katil elektronik yg bernilai RM 6 000 sebuah. Yang diminta 10 buah katil. Tapi diberi 15 buah katil.

“Berikut adalah ucapan terima kasih DARK kepada insan yang bermurah hati ini. Hanya Allah sahaja membalas kebaikkan puan,” tulisnya.

Aznil turut berkongsikan ucapan terima kasih di dalam status sama.

“Alhamdulillah…terima kasih tidak terhingga kepada Puan Neelofa atas sumbangan katil elektronik untuk kegunaan pes4kit c0v1d di h0sp1tal Melaka.

“Semoga Allah mengg4njari amal jariyah ini dengan pahala dan kebaikan di dunia dan akhirat.

“15 katil itu telah ditempatkan di zon Dekon h0sp1tal Melaka dan telah digunakan sepenuhnya serta-merta untuk mer4wat pes4kit c0v1d 19.

“Dari Ibn Umar r.a bahawa Rasulullah s.a.w bersabda:

“Muslim itu saudara bagi Muslim yang lain, dia tidak menz4limi saudaranya dan tidak juga membiarkan dia diz4limi. Barangsiapa yang memenuhi hajat saudaranya maka Allah akan memenuhi hajatnya. Barangsiapa yang menghilangkan musib4h kesusahan yang p3rit dari seorang Muslim, maka Allah akan hilangkan juga darinya kesusahan dan kep3ritannya pada hari ki4mat. Barangsiapa yang menyembunyikan 4ib saudaranya maka Allah akan sembunyikan 4ibnya pada hari ki4mat.” -Hadis riwayat Bukhari dan Muslim.

“Jazakallahu khairan katsira. Ikhlas dari Dr Abdul Rahman bin Abdul Kadir mewakili Jabatan Kecemasan dan Trauma, h0sp1tal Melaka,” tulisnya lagi.

Status tersebut sekali gus menjadi perhatian di samping rata-rata pengguna lain turut sama tumpang gembira atas sumbangan yang diberikan ahli perniagaan berkenaan.

Sumber: Facebook Aznil Hisham,mh